sâmbătă, 20 ianuarie 2024

Sport.ro îl prezintă pe E-MIL, primul prezentator AI din România!


Într-un pas revoluționar în peisajul media din România, a fost lansat E-MIL, primul prezentator virtual de știri, generat cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

E-MIL va deveni gazda emisiunii "Pastila de Sport", un program de știri zilnic ce va sumariza cele mai importante noutăți sportive ale zilei, difuzat de luni până vineri.

Emisiunea va fi disponibilă atât pe site-ul sport.ro, cât și pe diverse platforme de socializare online.

E-MIL, așa cum îl numim, a transmis entuziasmul său prin intermediul unei declarații: "Salutare tuturor pasionaților de sport! Sunt extrem de încântat să vă anunț că voi fi gazda emisiunii 'Pastila de Sport' de pe site-ul Sport.ro, aducându-vă cele mai proaspete și captivante informații din lumea sportului în fiecare zi, de luni până vineri. Cu ajutorul tehnologiei de inteligență artificială, vom aduce în fața voastră cele mai noi și relevante știri din diversele domenii sportive. Fiți alături de mine și vă promit o experiență informativă inedită și captivantă! Să înceapă aventura în lumea sportului!"

Această inovație în prezentarea știrilor sportive este rezultatul eforturilor considerabile ale echipelor de la Sport.ro și video digital ale Pro TV.

Andrei Bereandă, Head of Digital Pro TV, a subliniat importanța acestui proiect: "Este un proiect inovator în domeniul știrilor sportive. Echipele noastre de la Sport.ro și video digital au dezvoltat un prezentator virtual cu inteligență artificială (AI) numit E-MIL, care vă va aduce știrile din lumea sportului într-un mod captivant și modern. Lansarea acestei pastile zilnice dedicate știrilor sportive cu prezentator AI reprezintă un pas important în evoluția digitală a Pro TV."

E-MIL va fi alimentat de o tehnologie avansată de inteligență artificială, permitându-i să prezinte informații într-un mod dinamic și captivant.

Această inovație semnificativă confirmă angajamentul Pro TV de a rămâne la vârful tehnologiei media și de a oferi publicului său o experiență unică în prezentarea știrilor sportive.

Așadar, telespectatorii sunt invitați să se alăture lui E-MIL în călătoria sa informativă în lumea fascinantă a sportului, unde inteligența artificială se întâlnește cu pasiunea pentru noutăți și evenimente de ultimă oră.

miercuri, 10 ianuarie 2024

NOU: Cetăţenii pot accesa servicii consulare online!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară.

Actul normativ permite ca cetăţenii să poată accesa servicii consulare online, fără a fi nevoiţi să se prezinte la sediul misiunii diplomatice sau al oficiului consular.


L E G E pentru modificarea şi completarea Legii nr. 62/2019 privind activitatea consulară

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. I. – Legea nr. 62/2019 privind activitatea consulară, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 299 din 18 aprilie 2019, cu modificările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. La articolul 26, după alineatul (2) se introduc trei noi alineate, alineatele (3) – (5), cu următorul cuprins:

„(3) Cererea de servicii consulare se depune personal sau, după caz, se transmite în format electronic.

(4) În funcţie de tipul de serviciu consular solicitat şi de opţiunea titularului cererii, documentele eliberate în cadrul activităţii consulare se ridică personal sau, după caz, se expediază prin servicii de curierat, cu suportarea cheltuielilor de expediţie de către solicitanţi ori se transmit în format electronic, după ce au fost emise şi semnate cu semnătură electronică calificată.

(5) Categoriile de servicii consulare care se pot solicita, respectiv presta în format electronic, documentele eliberate care se pot expedia prin servicii de curierat, procedura de depunere și soluționare a cererilor respective, precum și orice alte aspecte conexe se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor externe.”

2. La articolul 65 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,a) Sistemul informatic pentru managementul integrat al serviciilor pentru cetăţeni, prin care sunt procesate cererile de servicii consulare, se înregistrează cetăţenii români aflaţi în străinătate, se procesează şi se centralizează evaluările, sugestiile şi propunerile venite de la cetăţeni, se poartă corespondenţa interinstituţională, se ţine evidenţa cazurilor de asistenţă şi protecţie consulară, se emit şi se eliberează, după caz, documente specifice;”

3. La articolul 67, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:

„(21) Diplomaţii cu atribuţii consulare şi funcţionarii consulari utilizează, după caz, semnături electronice calificate.”

Art. II. – Ordinul ministrului afacerilor externe prevăzut la art. 26 alin. (5) din Legea nr. 62/2019 privind activitatea consulară, cu modificările ulterioare, precum și cu modificările și completările aduse prin prezenta lege, se emite în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

blacktech.ro

Postări populare

empria.ro