miercuri, 29 aprilie 2020

Vrei să-ți vinzi telefonul mobil, vechi de cel mult 4-5 ani, în 3 pași?

1. Intri pe site și afli imediat cât valorează telefonul pe care îl vinzi.
2. Chemi curierul sau lași personal telefonul la unul dintre cele 22 de puncte de drop off din București si din țară.
3. Alegi metoda prin care îți dorești să primești banii după vânzare (cont sau curier), iar echipa se ocupă de restul.

Acceptăm și telefoane defecte, pe care le reparăm, iar costul reparației se scade din prețul pe care îl primești după vânzare. Pe site poți vinde telefoane nu mai vechi de 4-5 ani și doar din gama Apple, Samsung și Huawei, iar suma pe care o obții din vânzare este similară cu cea obținută pe oricare alt website“, explică unul din co-fondatorii primului Marketplace pentru telefoane mobile second-hand din România.

Fiecare telefon scos la vânzare va fi atent verificat. Inspecțiile tehnice detaliate vizează peste 30 de repere din telefon: display, cameră, butoane, placa de bază, baterie, etc.

După verificarea acestuia, telefonul este reparat, curăţat, dezinfectat, ambalat, fotografiat HD, apoi postat pe site la vânzare.



Vânzătorul îşi primeşte banii când telefonul este vândut.

Cumpărătorul unui telefon are siguranţa că telefonul a fost verificat tehnic, are garanţie 100 de zile, livrare gratuită şi posibilitatea de retur dacă este nemulţumit de aparat.

Așadar, prin intermediul acestui serviciu fain, sigur și util, toată lumea are de câștigat. Convinge-te și tu! 👍

IMPORTANT Cand vinzi un telefon, il vinzi in totalitate “dezbracat”! Husa, incarcatorul, castile si alte accesorii raman la tine. Trebuie sa trimiti doar telefonul, nimic mai mult.

A. Daca ai ales sa-l predai in locatie de predare IQBox / IQFix:
Desi iti recomandam sa aduci telefonul in cutie nu este obligatoriu sa-l ambalezi. Mergi in locatie in ziua aleasa de tine, comunica numele si numarul tau de telefon pentru ca operatorul sa te gaseasca in interfata respectiva si inmaneaza-i telefonul. Vei primi pe email fisa de intrare cu detaliile telefonului pe care il lasi la sediu spre vanzare.

B. Daca ai ales predarea prin curier:
Inainte sa-l predai curierului, trebuie sa-ti ambalezi telefonul corespunzator.

1. Dacă ai cutia originală a telefonului, mai intai inveleste telefonul in folie cu bule, apoi pune-l în cutie si asteapta sosirea curierului.
Daca nu ai folie cu bule, poti inveli telefonul in pungi de plastic, hartie de ziar, carton ondulat sau tocat. Sigilează cutia cu mult scotch de fata cu curierul pentru ca s-ar putea sa-ti ceara sa vada ce trimiti in cutie. Apoi ii dai cutia curierului si treaba ta e gata.

2. Daca nu ai cutia originala a telefonului, va trebui sa improvizezi ceva rezistent. Inveleste telefonul in pungi de plastic, hartie de ziar si incearca sa pui telefonul intr-o cutie apropiata de dimensiunile lui. Poti imprumuta o cutie de la un alt telefon, spre exemplu.
Te rugam sa fii in locul mentionat de tine la data si ora selectate pentru a putea preda telefonul curierului.

* * * * *
Site-ul a fost deschis de Alin Luca (22 de ani) si George Moroianu (25 de ani) cu o investiție de 120.000 de euro asigurată de: 
  • fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii abonamentului la sport și ai rețelei naționale 7card,
  • fondul de investiții susținut de Uniunea Europeană GapMinde,
  • Difrnt Agency.
Pentru viitor, tinerii antreprenori îşi doresc să se extindă în străinătate, în ţări ca Bulgaria sau Polonia, unde sunt pieţe similare celei din România.

joi, 23 aprilie 2020

Doua noi produse romanesti igienizante au fost lansate de curand.

Important pentru natiune Producatorul nostru din Cluj se alatura eforturilor de protejare a sanatatii romanilor, lansand doua noi produse:
Noile produse sunt destinate mentinerii igienei mainilor cu ajutorul celor doua ingrediente si anume alcoolul de 70% si glicerina.

Acestea sunt puternic dezinfectante, eficiente, ingrijind pielea mainilor.

In locurile si in momentele in care spalarea mainilor nu este posibila, aceste produse reprezinta o alternativa rapida si eficienta la curatarea mainilor cu apa calda si sapun.

Concentratia de alcool a produselor a fost aleasa special pentru a se atinge un efect antiinfectios optim.

Utilizare
  • O cantitate de aproximativ 3 ml se aplica pe suprafata pielii. Se freaca mainile pana la uscare. Nu se clateste. Produsul actioneaza imediat.
  • Exclusiv pentru uz extern.
  • A nu se lasa la indemana copiilor.

Loțiune Igienizantă
Gel Igienizare



Producatorul roman contribuie la mentinerea sanatatii romanilor prin lansarea acestor produse.


Alatura-te si tu acestei initiative prin achizitionarea celor necesare in aceasta perioada mai putin favorabila in plan mondial, sustinand producatorii romani din toate domeniile de activitate.

duminică, 12 aprilie 2020

Profesorii de la ASE dau consultanță gratuită firmelor afectate de criza coronavirus.

Profesorul de economie Eduard Dinu, împreună cu rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, Nicolae Istudor, și alți profesori ai instituției de stat, acordă consultanță gratuită antreprenorilor români afectați de criza economică provocată de pandemia de coronavirus.


„Pur și simplu mi-a venit ideea să vedem cum putem să ajutăm și noi”, a declarat, pentru Libertatea, prof. univ. dr. Eduard Dinu. Cele 6 cadre didactice implicate în proiectul de consultanță au început lucru de acum o săptămână, iar sfaturile lor pot fi solicitate la adresa de e-mail consultanta.afaceri@ase.ro. Dacă cererea va fi mare, alți 10 profesori se vor alătura proiectului.

„Nu vorbim din manual”

Prof. univ. dr. Eduard Dinu:
„Încercăm să acoperim plaja principală: fiscală și psihologică. Toți cei de care vorbesc avem firme, nu vorbim din manual. Acuma, fiecare firmă are un istoric, e ca un pacient. Unii mi-au dat pe email, dar problema lor e că vânzările scad de 5 ani.”

Fluxul de bani, mai presus ca profitul Profesorul spune că fluxul de numerar este instrumentul-cheie, chiar mai presus decât profitul sau rentabilitatea.

”Scăzând vânzările, în principal în HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele – n. r.) și fashion, au scădere a cash-flow-ului. Acest lucru presupune măsuri pe două planuri: venituri/încasări și cheltuieli/plăți”, spune profesorul.

Diversificarea afacerii
Câteva sfaturi de la profesorul Eduard Dinu pentru proprietarii de firme:
  • În primul rând trebuie să facă diversificarea afacerii. ”Să vadă ce merge bine acum. Spre exemplu, multe firme trec pe livrări la domiciliu, Farmec face biocide. Am un coleg care a făcut măști la imprimantă 3D.”
  • Trecere cât mai mare pe online. ”Trebuie diversificate canalele de vânzare. Dar atenție, dacă doar îți faci un site nu e mare lucru. Efortul mic aduce un efect pe măsură. Trebuie publicitate, reclamă agresivă.”
  • Să intre într-un marketplace, precum platformele retailerilor online eMAG sau Cel.ro. ”Chiar dacă dai un comision de 10%, decât să ai un butic într-un mall și să nu vinzi nimic, mai bine așa. Cu cât ai costuri fixe, cu atât poți avea pierderi, a se vedea companiile aeriene.”
  • Scăderea prețurilor. ”Mai sunt niște strategii pe care le-am văzut din experiența mea: bananele se strică, dar ei nu scad prețul. Cu alte cuvinte, vor fi pierderi totale. Rămân prizonierii profitului. Trebuie o politică mai flexibilă în privința prețurilor și a stocurilor. Nu descoperim noi roata. E foarte grav acolo unde tot lanțul este gripat, gen HoReCa. Dar ceva e mai bun decât zero.”
  • Renegocierea chiriilor. ”Ca și chiriaș într-un mall sau centru comercial acum ne-a crescut puterea de negociere, mai ales dacă vindem și online.”
  • Avertisment în privința tratamentului aplicat salariaților. ”Puterea de negociere s-a balansat foarte mult și în privința salariilor. Aici trebuie o abordare diferită. Dacă îi dăm afară sau le oferim puțin cât să plece singuri, în 2 luni o să îi căutăm iar, când va trece criza. Comunicarea este vitală, nu să nu le răspunzi la telefon când întreabă de salariu.”
  • Accent pe optimism. ”Trebuie evitat pesimismul. Orice criză este o oportunitate. Trebuie să vedem raportul între personalul productiv și băgătorii de seamă. De asemenea, privatul de la noi nu a observat că trebuie să facă trecere pe online, au zis că merge așa. De asemenea, creșterea plăților online a dus la creșterea eficienței.”
Puteți găsi proiectul de consultanță AICI.

Cei interesați să primească sfaturi de la profesioniști pot contacta grupul de profesori pe adresa de e-mail consultanta.afaceri@ase.ro.

Sursa: Libertatea

vineri, 3 aprilie 2020

ASEBUSS oferă consultanță pro bono managerilor și antreprenorilor.



Peste 50 de practicieni din rețeaua ASEBUSS, profesori și absolvenți ai programului Executive MBA, ȋmpreună cu experți ai companiei sale de training, Exec-Edu, vor oferi consultanță gratuită managerilor și antreprenorilor care au de suferit de pe urma crizei.Astfel, ȋn perioada 1 aprilie-15 mai, fiecare consultant va lucra, ȋn medie, patru ore pe săptămână pentru a răspunde cererilor primite. Ȋn majoritatea cazurilor, diagnosticul situației, analiza și eventualele soluții vor fi discutate ȋn cadrul unei echipe de specialiști. Valoarea acestei inițiative depășește cu mult 100.000 de euro, raportat la costul orelor de consultanță din piață.

“Suntem conștienți de provocările și dificultățile pe care le ȋntâmpină majoritatea companiilor. Ȋn mod special cele antreprenoriale au de suferit ȋn această perioadă, ȋn care problemele legate de oameni și cele financiare se propagă ȋn lanț, afectând clienții, furnizorii, piața de business, ȋn general. Este un moment ȋn care oricine poate să ajute, trebuie să o facă, pentru că, după această criză, vom avea cu toții, ȋntr-un fel sau altul, de suferit”, a declarat Ovidiu Dȋmbean-Creta, Rector ASEBUSS.

Echipa de consultanți implicată ȋn acest proiect reunește specialiști cu o experiență bogată ȋn diferite industrii: bancară, telecomunicații, servicii medicale, publicitate, servicii financiare, vânzări online, servicii juridice etc.

Domeniile de consultanță acoperite de practicienii Școlii de Afaceri ASEBUSS și companiei de training Exec-Edu cuprind toate zonele de management și vor putea fi adaptate nevoilor exprimate de companiile interesate. Printre zonele acoperite se numără:
  • Identificarea scenariilor de afaceri (Business continuity plan);
  • Identificarea strategiei de resurse umane și managementul costurilor cu resursele umane (People continuity plan);
  • Restructurarea portofoliului de produse;
  • Adaptarea structurii companiei și a structurii de vânzări la situația actuală;
  • Coaching pentru echipa de bord/echipa executive;
  • Participare gratuită la webinarii de managementul afacerii;
  • Business process re-engineering vs. Business process optimization;
  • Managementul costurilor ȋn situații de criză;
  • Managementul riscurilor și evaluarea impactului financiar;
  • Management de proiect pentru situații de criză; kit de organizare internă;
  • Decizii de business, modele de afaceri, planul de afaceri;
  • Continuitatea și dezvoltarea afacerii pe timp de criză;
  • Productivitatea personală, managementul timpului;
  • Managementul schimbării;
  • Managementul vânzărilor;
  • Marketing online;
  • Facilitarea inițiativelor de reproiectare a proceselor sau de redefenire a priorităților strategice;
  • Restructurarea companiei.
Asociația absolvenților ASEBUSS – Business Club (powered by) ASEBUSS – va organiza, de asemenea, periodic, o serie de evenimente online, ȋn care vor fi discutate subiecte de actualitate și posibile soluții pentru diferite industrii, ȋncepand cu cele mai afectate de pandemia de Coronavirus. Primul eveniment, pe teme de fiscalitate și contabilitate, a avut loc la finalul lunii martie.

“Actualul context ne pune ȋn situația de a scrie și rezolva studii de caz ȋn timp real, ȋn echipă, un mod de lucru cu tradiție ȋn școala noastră. Nu există un moment mai potrivit decât acesta ȋn care să faci parte din comunitatea ASEBUSS”, a completat Bianca Ioan, Director Marketing și Vânzări ASEBUSS.

Studenții ȋnscriși ȋn programele Executive MBA și Entrepreneurial MBA beneficiază de sprijin și consultanță ȋn cadrul fiecărui proiect individual, pe situația reală din cadrul companiei ȋn care lucrează sau pe care o dețin. Suplimentar, ȋntreaga echipă de profesori este disponibilă pentru suport și consultanță, inclusiv pe probleme cu care se confruntă participanții MBA ȋn activitatea zilnică.

Ȋnscrierile pentru proiectele de consultanță se fac pe adresa: emba@asebuss.ro. Informații suplimentare despre proiect – 0722 36 86 02, Bianca Ioan.

ASEBUSS este primul furnizor de programe MBA româno-americane din România, cu activitate pe piața serviciilor de business education ȋncă din 1993. În prezent, derulează două programe – Executive MBA și Entrepreneurial MBA, ambele în parteneriat cu universități americane de prestigiu. ASEBUSS are cea mai mare comunitate de alumni din România – peste 1.500 de manageri și antreprenori. Absolvenții ASEBUSS conduc companii mari din domenii precum farma, retail, producție, bancar sau IT.

Sursa: Learning Network
blacktech.ro

Postări populare

empria.ro