luni, 29 martie 2021

Programul RABLA. MAJORATE prima de casare și ecobonusul pentru mașinile hibrid și GPL.


Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat recent noile condiții pentru programul RABLA care ar urma să înceapă din aprilie: primele de casare se majorează de la 6.500 de lei la 7.500 de lei și crește valoarea ecobonusului pentru achiziția de mașini hibrid și GPL.

„Anul acesta vom modifica prima de casare din program și o să o majorăm de la 6.500 la 7.500 de lei. Aproximativ 1.500 de euro va fi prima de casare care se va plăti acelor persoane care predau o mașină înmatriculată, se casează mașina, se radiază mașina și astfel se scot din circulație mașinile vechi, poluatoare și sunt cumpărate mașini noi. Tot în cadrul programului RABLA clasic avem două ecobonusuri care vin în completarea primei de casare și vin în sprijinul acelor achziții prin care se cumpără mașini hibrid. Ecobonsul se majorează de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar în cazul ecobonusului GPL, emisii sub 96 grame dioxid de carbon, ecobonusul se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei. Putem ajunge la o sumă maximă care poate fi primită de o persoană fizică de 2.250 de euro dacă se cumulează prima de casare cu ecobonusul.”, a declarat ministrul Mediului.

Tanczos susține că va fi majorat și bugetul total al programului RABLA pentru a fi achiziționate mai multe mașini noi.

„Am avut mai mult discuții. De ani de zile această primă de casare și ecobonusurile nu au fost majorate. Pe piață există o presiune din cauza supraprețului autoturismelor. Vom majora bugetul alocat acestui program de la 405 milioane la 440 de milioane de lei. Este o majorare de aproape 10% prin care asigurăm acoperirea acestor majorări și putem de asemenea să ajungem la un număr mai mare de autoturisme noi finanțate”, spune ministrul.

În ceea ce privește programul RABLA Plus, pentru achiziția de mașini full electric sau plug-in, condițiile rămân aceleași ca în anii anteriori, însă crește bugetul acestui program.

„RABLA Plus este un program care a funcționat foarte bine. Un program unde se epuizează an de an suma alocată și sunt solicitate peste 3.000 de mașini. Anul acesta avem cel mai mare buget pe care îl propunem. Dublăm bugetul de anul trecut, ajungem la aproape 400 de milioane de lei. Am văzut care este reacția cetățenilor când apare o nouă mașină electrică pe piață. Vrem cât mai multe mașini electrice care să circule pe șoșelele României. Păstrăm neschimbată cea mai mare primă din Europa pentru mașinile electrice: 10.000 de euro pentru mașinile full electric și 4.500 de euro pentru mașini hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Condițiile rămân neschimbate”, a declarat Tanczos Barna.

În momentul de față în România sunt 1% mașini electrice, mai spune ministrul.

Actualizare la https://sport-auto-moto-velo-ro.blogspot.com/2021/03/preturile-spring-electric-by-dacia.html

duminică, 21 martie 2021

AliasPay, noua solutie pentru a trimite/primi bani prin telefon intre Banca Transilvania si Cec Bank.

Clientii Bancii Transilvania au o alternativa in plus pentru a transfera bani prin telefon, AliasPay, care poate fi accesata din aplicatia BT Pay.

Transferurile de bani intre conturi deschise la banci diferite pot fi realizate folosind numarul de mobil al beneficiarului, in locul IBAN-ului.

In prezent, solutia poate fi folosita de clientii BT si CEC Bank.

Serviciul se va extinde pe masura cresterii numarului de banci care includ in oferta AliasPay.

Transferul se bazeaza pe definirea unui Alias, adica asocierea IBAN cont bancar - numar de telefon mobil.

Definirea Alias se realizeaza din BT Pay/Profil.

Banca Transilvania ofera 3 solutii de transfer de bani prin BT Pay :
  • Transfer instant si gratuit folosind numarul de telefon din Contacte (catre un alt utilizator de BT Pay)
  • Transfer prin IBAN (catre un alt client BT sau al unei alte banci/unui FinTech), instant intrabancar si catre 4 banci sau in regim de compensare catre toate bancile
  • Transfer folosind AliasPay, si anume numarul de telefon in locul IBAN-ului (deocamdata, catre clientii CEC Bank)
Serviciul, dezvoltat de Transfond, a fost lansat in cadrul Forumului Serviciilor Financiare Digitale si este o premiera pe piata romaneasca.

Sistemul central AliasPay este disponibil 24/7/365.

Important
Pentru a deveni beneficiar al unor plăți prin AliasPay, orice client al unei bănci participante trebuie să își activeze mai întâi acest serviciu. Prin abonarea la AliasPay, datele alias-ului se transmit către TRANSFOND, astfel încât din acel moment clientul va putea primi sume în cont simplu, pe baza numărului său de telefon utilizat pentru inițierea plății de către orice client al unei bănci participante.

Actualizare la BT Pay.

luni, 1 martie 2021

Prima fermă regenerativă s-a deschis în România.

Se numește Sol și Suflet, fiind inaugurată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România şi retailerul german Kaufland la Vlădeni, judeţul Dâmbovița.

Ferma regenerativă este acea fermă care are drept scop diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin sechestrarea carbonului în sol, în timp ce oferă produse sănătoase și susține dezvoltarea unui viitor sustenabil.

Concret, agricultura regenerativă schimbă paradigma producției de hrană și propune soluții cu impact pozitiv vizibil din punct de vedere ecologic, economic și social:
  • acordă o atenție sporită sănătății și fertilității solului,
  • susține diversitatea speciilor,
  • îmbunătățește calitatea vieții fermierilor,
  • asigură bunăstarea animalelor.
La Vlădeni vor fi cultivate legume și fructe în sistem regenerativ organic, prin aplicarea unor proceduri de sechestrare a carbonului atmosferic în sol.

În același timp, ferma va funcționa ca un centru educațional pentru antreprenorii care vor să practice acest tip de agricultură.

Scopul este ca specialiștii de acolo să cerceteze și să dezvolte modelul de producție regenerativ, oferind totodată programe de educație și formare profesională pentru fermierii aflați la început de drum, care vor să adopte acest tip de agricultură.

Astfel, ferma va coordona programe de voluntariat, tabere, cursuri și ateliere practice.

Cei interesați se pot înscrie pe website-ul fermei care va găzdui Librăria de Resurse, o colecție de materiale educative video despre agricultura regenerativă, distribuit Open-Source.


Mai multe detalii pe Green Report.
blacktech.ro

Postări populare

empria.ro