luni, 22 februarie 2021

Noutăți Revolut, valabile din 23 aprilie 2021.

Următoarele modificări vor intra în vigoare la 23 aprilie 2021:

Retrageri de la ATM
Plan standard
· Limita lunară gratuită este de 800 lei. Odată ce ați atins-o, veți începe să plătiți o taxă.
· Introducem, de asemenea, o limită de cinci retrageri de bancomate. Odată ce ați atins acest lucru, veți începe și să plătiți o taxă.
· Ambele limite se aplică independent. Veți începe să plătiți o taxă imediat ce atingeți una, chiar dacă nu o atingeți pe cealaltă.
· Taxa este încă de 2%, dar adăugă o taxă minimă de 5 lei. Aceasta înseamnă că veți plăti cea mai mare valoare de 5 lei sau 2% din retragere.

Plan Plus, Premium sau Metal
Limitele gratuite de retragere de bancomate pentru clienții Plus, Premium și Metal vor rămâne aceleași și nu limitează numărul de retrageri pe care le puteți face fără taxe în cadrul acestor planuri.
Taxele pentru retragerile ATM peste aceste limite vor rămâne aceleași, la 2%, dar introduc și o taxă minimă de 5 lei per retragere.

Transferuri internaționale de bani
Cele mai populare tipuri de plată, utilizate de peste 90% dintre clienți, vor rămâne fără taxe. Acestea includ:
· Transferuri bancare locale gratuite în moneda dvs. de origine
· Transferuri locale și internaționale gratuite în euro către orice țară din cadrul SEPA (care include țările UE / SEE, Marea Britanie, Elveția)
· Transferuri gratuite către alți clienți Revolut (peer-to-peer) din orice țară din lume

Următoarele modificări ale taxelor vor afecta numai clienții care trimit bani în afara zonei SEPA (care include țările UE / SEE și Marea Britanie, Elveția) sau dacă efectuați un transfer transfrontalier într-o altă monedă decât euro.

În prezent, Revolut oferă două tipuri de transfer internațional: transferuri „transfrontaliere” și plăți „SWIFT”. Fiecare are două certificate separate:
· Clienții Standard și Plus primesc un transfer transfrontalier gratuit pe lună, apoi plătesc 2,5 lei pe transfer. Transferurile SWIFT costă fie 15 lei, fie 25 lei, în funcție de monedă.
· Clienții Premium și Metal nu plătesc taxe pentru transferuri transfrontaliere și primesc un transfer SWIFT gratuit pe lună, apoi plătesc 15 lei sau 25 lei, în funcție de monedă.

Ce se schimbă
Combină transferurile „transfrontaliere” și „SWIFT” într-o categorie simplă și transparentă numită „plăți internaționale”.

Taxele de transfer internațional vor varia între 1,5 lei și 25 lei, în funcție de cât transferați și de unde. 

Clienții Premium și Metal vor beneficia în continuare de o plată gratuită.

· Standard și Plus. Fără alocație gratuită. Aceste planuri sunt cele mai potrivite pentru cei care trimit doar ocazional transferuri internaționale.

· Premium. O plată internațională gratuită pe lună. Cel mai bun pentru persoanele care efectuează transferuri internaționale lunar.

· Metal. Trei plăți internaționale fără taxe pe lună. Cel mai bun pentru cei care trimit frecvent transferuri internaționale.

Taxa de livrare pentru cardurile Revolut
Până în prezent, clienților din planul standard li se percepe:
  • 4,99 GBP sau echivalent valutar pentru livrarea standard a unui card Revolut
și
  • 19,99 EUR sau echivalent valutar pentru livrarea expresă.
Taxa de livrare poate fi mai mare în funcție de locul solicitat.

Revolut a primit licenţă bancară în RO: http://bit.ly/3uXuJBm

joi, 18 februarie 2021

Muzeul ASTRA a lansat o aplicație mobilă cu ghid audio.


Acum, povestea Muzeului ASTRA este la un click distanță. Recent, instituția de cultură a lansat o aplicație mobilă cu ghid audio, prin care vizitatorii pot descoperi mai multe despre patrimoniul Muzeului din Dumbrava Sibiului.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store.

Misiunea Muzeului ASTRA este, de mai bine de 100 de ani, aceea de a conecta audiența cu valorile tradiționale, prin adaptarea continuă la nevoile culturale ale societății. Aplicația mobilă reprezintă unul din instrumentele digitale prin care vizitatorului i se oferă posibilitatea de a descoperi patrimoniul material și imaterial într-un mod autoghidat.

Muzeul ASTRA App facilitează prin ghidul audio accesul la informație a vizitatorilor, contribuind astfel la îmbunătățirea experienței de vizitare a obiectivelor. Vizitatorii au posibilitatea de a observa obiectivele în timp ce ascultă cele mai interesante informații despre acestea. Fotografiile susțin descrierile, oferind o imagine de ansamblu minuțioasă asupra gospodăriilor, atât din punct de vedere arhitectural, cât și al mobilierului și obiectelor ce fac parte din ansamblul gospodăriei. Paginile obiectivelor indică poziția pe hartă a obiectivelor cu posibilitatea de navigare. Paginile gospodăriilor oferă posibilitatea vizitatorilor să ofere recenzii obiectivelor preferate sau pur și simplu să împărtășească experiența trăită.

Ghidul audio devine un instrument important în descoperirea muzeului în mod autonom în contextul pandemiei actuale, vizitatorii putând asculta descrierile pe propriul telefon.

Aplicația mobilă oferă atât informații generale despre istoria muzeului, cât și detalii prețioase despre activități și servicii. Cu ajutorul aplicației se poate găsi cea mai rapidă metodă de a ajunge la destinație și se poate afla prețul și modalitatea de achiziție a biletelor și abonamentelor. Tot din cadrul aplicației se pot afla detalii despre serviciile muzeului, cum ar fi: ghidajul alături de cei mai buni muzeografi sau transportul alternativ (cu trăsura, trotineta electrică,...) sau ceremoniile religioase.

„În apropierea ta” deschide harta cu obiectivele și serviciile din muzeu. Filtrul te va ajuta să selectezi doar ceea ce te interesează. Alege să vezi doar gospodăriile cu tur audio, restaurantele, locațiile evenimentelor sau cel mai apropiat grup social.

Calendarul evenimentelor prezintă agenda evenimentelor organizată pe luni. Se pot citi detaliile evenimentelor, perioada în care se vor desfășura, locul unde vor avea loc și alte informații. Aplicația oferă posibilitatea salvării evenimentului în calendarul telefonului pentru a primi notificări despre acesta.

Activitățile dedicate publicului larg sau copiilor sunt de asemenea prezentate în aplicație, fiind evidențiate traseele tematice și atelierele de meșteșugărit. Aplicația deține și o rubrică dedicată noutăților și știrilor de actualitate. De aici se pot afla detalii despre ultimele proiecte, rezumatul ultimelor evenimente sau schimbarea programului.

Continuator şi păstrător al patrimoniului şi valorilor Muzeului Asociaţiunii, Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA, parte integrantă a C.N.M. ASTRA, aduce în faţa vizitatorilor săi lumea tradiţională a fermecătoarei Transilvanii multietnice.

O simplă plimbare prin cele 96 de hectare ale Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA le descoperă vizitatorilor o imagine a vieţii rurale de pe întreg cuprinsul ţării noastre, manifestată material în peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice.

luni, 15 februarie 2021

Investigaţiile medicale de screening, gratuite doar pentru cei asigurați prin CNAS, se vor face oriunde.


Investigaţiile medicale de screening se vor putea efectua gratuit doar de către pacienţii asiguraţi în sistemul sanitar public, la cerere sau pe baza unei trimiteri medicale.

Aceste investigații sunt utile pentru depistarea precoce a bolilor.

Legea a avut ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003, în sensul acordării dreptului pacienţilor asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de a beneficia, gratuit, de investigaţii de screening la solicitare proprie, din momentul încadrării în grupul de risc sau în baza unei trimiteri de la medicul specialist.

Este vorba despre Legea nr. 257/2020 publicată în Monitorul Oficial.

În lege se precizează că prin screening se înţelege examinarea iniţială de prezumţie sau stabilirea existenţei reale a bolilor sau a altor caracteristici biologice prin efectuarea mai multor procedee sau investigaţii medicale pentru depistarea precoce a bolilor şi tratarea lor într-un stadiu incipient.

„Costul tratamentelor efectuate în stadiile precoce ale bolii sunt mai ieftine şi mai eficace cu şansa de restituio ad integrum fără să scadă semnificativ numărul anilor petrecuţi în deplină sănătate.

(...) Întărirea măsurilor de prevenţie ar putea duce la scăderea morbidităţii şi a costurilor tratamentului pacienţilor, iar introducerea treptată a screening-ului la scăderea mortalităţii".

Din decembrie 2020, investigațiile medicale se vor face oriunde, indiferent de județul din care provine pacientul, conform Hotărârii Guvernului nr. 1007/2020.

Această măsură a venit, până acum, la pachet cu o altă măsură benefică pentru cei ce trebuie să urmeze un tratament, respectiv posibilitatea de a cumpăra medicamente de oriunde, fără să se țină cont de locul în care a fost emisă rețeta.
blacktech.ro

Postări populare

empria.ro