sâmbătă, 21 noiembrie 2020

NOU: Acordarea de asistenţă medicală la distanţă, reglementată prin OUG.



19 noiembrie 2020

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Actul normativ reglementează posibilitatea furnizării serviciilor medicale la distanță, prin telemedicină, de către toți profesioniștii din domeniul sănătății.

“Criza sanitară fără precedent a impus suplimentarea și diversificarea serviciilor medicale pentru a răspunde nevoilor reale de sănătate ale populaţiei din comunităţi, dar şi pentru gestionarea eficientă a resurselor umane și financiare din domeniu. Era nevoie de modificarea cadrului legal general care să dea posibilitatea acordării asistenței medicale prin telemedicină de către toate unitățile sanitare publice și private, în beneficiul pacienților”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Serviciile care pot fi furnizate și prin telemedicină sunt:

a) teleconsultația;

b) teleexpertiza;

c) teleasistenţa;

d) teleradiologia;

e) telepatologia;

f) telemonitorizarea.

Beneficiarii telemedicinei sunt pacienții care pot avea acces mai rapid la actul medical.

Totodată, serviciile de tipul teleradiologiei și al teleconsultațiilor pot contribui la scurtarea listelor de așteptare, pot optimiza utilizarea resurselor și pot ajuta la creșterea productivității, ceea ce duce, în final, atât la îmbunătăţirea asistenţei medicale, cât şi la o eficienţă sporită a sistemului sanitar din România, beneficii cu atât mai importante și mai necesare în contextul actual determinat de pandemia generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

De asemenea, telemedicina (furnizarea de la distanță a serviciilor medicale) poate contribui la limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 deoarce se pot limita deplasările şi interacţiunile interumane directe, fără limitarea accesului pacienților la asistența medicală necesară.

În termen de 45 de zile de la elaborare, Ministerul Sănătății va elabora normele metodologice generale de punere în aplicare a ordonanței, care vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului, act normativ care va cuprinde:

a) specialităţile medicale şi lista serviciilor care fac obiectul serviciilor de telemedicină;

b) condiţiile de organizare şi funcţionare a telemedicinei, pentru fiecare tip de serviciu de telemedicină;

c) responsabilitatea stabilirii calităţii serviciului de telemedicina și a verificării respectării ei;

d) modalitatea de acordare a serviciilor de telemedicină.


TELEMEDICINA - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România, 08 mai 2020.



vineri, 13 noiembrie 2020

Electric Up: 100.000 EUR pentru panouri solare, respectiv chargere de mașini electrice.

Ministerul Economiei a publicat ghidul de finanțare pentru programul Electric Up, prin care companiile din sectorul HORECA primesc o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp, precum și a staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.


Sunt vizate două categorii principale de beneficiari ai finanțării ElectricUp:
  • Microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) din aproape toate domeniile, cu excepția celor prevăzute în anexa 1 la Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (vor fi excluse firmele din agricultură, producție de tutun, de vin, de băuturi spirtoase etc.).
  • Persoane juridice române din sectorul HoReCa (activitate principală sau secundară) - codurile CAEN: 5510 - Hoteluri și alte facilități de cazare similare, 5520 - Facilități de cazare pentru vacanțe și perioadă de scurtă durată, 5530 - Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere, 5590 - Alte servicii de cazare, 5610 – Restaurante și alte activități de servicii de alimentație, 5621 - Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 - Alte activități de alimentație, 5630 - Baruri și alte activități de servire a băuturilor, n.c.a., 9329 - Alte activități recreative și distractive n.c.a.
Cheltuieli eligibile ElectricUp
  • cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maxim 100 kWp, având ca principale părţi componente: panouri fotovoltaice; invertor/invertoare; echipamente conexiuni; structura de montaj a sistemului; modul de comunicaţie; contoare inteligente care măsoară cantitatea de energie produsă de sistemul de panouri fotovoltaice instalat şi care permit colectarea şi transmiterea datelor relevante de la distanţă, în format electronic; tablou electric curent continuu/curent alternativ;
  • cheltuielile cu achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare;
  • cheltuielile cu proiectarea, obținerea avizelor necesare, montarea şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice și staţiilor de reîncărcare, reprezentând maximum 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului;
  • cheltuieli de consultanță și management de proiect de maxim 7% din valoarea totală eligibilă a proiectului;
  • cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea panoului de informare figura 1;
  • cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea unui sistem de avertizare/semnalare pentru stația de reîncărcare figura 2;
  • 30% din cheltuielile cu achiziția acumulatorilor de stocare (maxim 30% din valoarea puterii instalate a panourilor fotovoltaice), opțional.
  • este considerată cheltuială eligibilă taxa pe valoarea adăugată, TVA, dacă aceasta este nedeductibilă.
  • Cheltuielile aferente branşamentului la reţeaua de energie electrică NU sunt eligibile pentru finanţarea din Program.
  • Sunt considerate eligibile doar cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă, cu excepția cheltuielilor cu proiectarea, de consultanță și management de proiect contractate începând cu maxim 30 zile anterior înscrierii în program, dovedite cu înscrisurile aferente.
Se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile.

Bugetul total al programului pe anul 2021 este de circa 100 milioane euro. Programul de finanțare se aplică pe perioada 2021- 2027, în mai multe cicluri de finanțare.

Depunerea proiectelor se va face prin intermediul aplicației informatice în sesiunea de depunere.

De consultat site-ul energie.gov.ro pentru înscrierea în programul Electric Up.

duminică, 8 noiembrie 2020

Black Friday la Orange. Reduceri de pana la 90%. 2 Nov. - 2 Dec. 2020.

Exista Black Friday in perioada 13-15 Nov.

Exista Black Friday repetitiv.

Exista Black Friday generos de 30 de zile. Pe scurt, exista Black Friday la Orange in perioada 2 Nov. - 2 Dec. 2020.

Campania consta in reduceri de pana la 90% la achizitiile online.

Persoanele interesate pot investi in telefoane, obiecte conectate precum castile wireless sau ceasurile inteligente, dar si in televizoare, tablete si numeroase accesorii pentru smartphone-uri, alaturi de un nou abonament sau prelungirea celui existent.

De exemplu, pentru telefoane, reducerile se acorda la activarea sau prelungirea unui contract pentru 24 de luni, inclusiv pentru vanzarea in rate pe factura.

Pentru accesorii, obiecte conectate, tablete si televizoare, reducerile se aplica pretului standard.

Suplimentar, se ofera 20% reducere la abonamentele fara telefon si pentru prelungirea abonamentelor existente pentru 24 de luni (prelungire fara achizitie de telefon). Daca pe comanda se adauga un telefon asociat contractului, abonamentul nu va avea discount.

Dupa autentificare in contul My Orange, pot exista diferente de pret in functie de eligibilitatea clientilor pentru oferta aleasa, tipul de abonament existent si cel nou ales pentru achizitionarea din magazin, respectiv istoricul pentru abonamentele existente in relatia cu Orange Romania / istoricul de conduita corecta in relatia cu Orange Romania/ numarul de puncte Thank you alocat tranzactiei. Pretul afisat contine reducerea de Black Friday deja aplicata.

Triplarea beneficiului adus de punctele Thank You se acorda doar la cumpararea unui telefon, inclusiv daca este achizitionat in rate pe factura Orange, impreună cu prelungirea unui abonament pentru 24 de luni. Pentru persoane juridice, triplarea beneficiului adus de punctele Thank You are valabilitate pana la 31 ianuarie 2021.

Oferta este valabila in cazul punctelor Thank You acordate pentru platile facturilor Orange si reincarcarile PrePay de pe abonament, precum și pentru tranzactiile efectuate prin Orange Money.

Beneficiile in puncte Thank You alocate prin oferte speciale nu sunt eligibile pentru triplare in cadrul prezentei oferte.



Acestea pot fi achizitionate exclusiv online, in limita stocului disponibil.

Participa si tu la acest eveniment de shopping maraton si bucura-te de produsele si serviciile preferate.

sâmbătă, 7 noiembrie 2020

dau.gratis, o comunitate formată din oameni solidari și generoși.


Prin dau.gratis dăm o șansă nouă lucrurilor pe care nu le mai folosim și facem fericiți oamenii care le vor primi gratuit. De asemenea, ne alăturăm acțiunilor caritabile aflate în desfășurare și susținem asociații non-profit să facă bine în continuare 

Cine/ce e CivicNet?
Ne bucurăm că vrei să ne cunoști! În primul rând, suntem o echipă de tineri care cred în inițiativă, implicare și cooperare. La CivicNet, considerăm că impactul cel mai puternic al tehnologiei civice apare atunci când soluțiile realizate adresează nevoi reale ale societății în care trăim.

Asociația CivicNet, conform încadrării juridice, este o organizație independentă neguvernamentală românească. Misiunea noastră este să îmbunătățim relația între cetățean și instituțiile statului, prin aplicații civice gratuite, mai simple și eficiente, folosind bune practici și principii moderne de digitalizare.

Ce și cum pot să fac pe dau.gratis?
Legaleza este plictisitoare, dar necesară pentru a ne proteja comunitatea (inclusiv pe tine).

Pentru a folosi dau.gratis, trebuie să respecți legile în vigoare și să accepți termenii de utilizare (unde sunt descrise drepturile și obligațiile noastre și ale tale) și politica de confidențialitate (unde afli ce date personale colectăm, cum și în ce scopuri).

După ce te-ai conectat (poți face asta folosind un cont nou sau prin Facebook, Yahoo!, Google sau Office365), ai acces la următoarele funcționalități:
  • poți crea anunțuri de donații individuale de bunuri sau servicii pro-bono (voluntariat), în secțiunea aferentă județului în care te afli;
  • poți felicita inițiativele celorlalți utilizatori folosind butonul de apreciere;
  • poți lăsa întrebări, răspunsuri și comentarii la anunțuri (de ex.: dacă te interesează cele oferite) sau acțiuni caritabile ale asociațiilor; și
  • poți interacționa direct cu alți membri, prin mesaje private (de ex.: pentru a stabilit detaliile predării/preluării unor bunuri).
Pentru rezultate rapide, cât mai bune și pentru o navigare ușoară, când trimiți un anunț te sfătuim să:
  • folosești un titlu scurt și precis;
  • aplici etichete corecte pentru tipul bunurilor (de ex.: îmbrăcăminte, electrocasnice, mobilă, rechizite etc) și starea bunurilor respective (de ex.: nou, folosit, defect);
  • atașezi cel puțin o poză;
  • menționezi zona de ridicare a bunurilor; și
  • actualizezi anunțul dacă acesta nu mai este valabil sau de actualitate.
Important: Te rugăm să fii responsabil în momentul în care publici un anunț pentru donații și să duci până la capăt predarea bunurilor celor interesați. Puteți stabili condițiile predării, dar bunurile și serviciile trebuie oferite în mod voluntar, cu bună credință și fără niciun fel de taxe sau obligații.

Ce comportamente sunt contraindicate?
Apreciem foarte mult dacă ești bine organizat:
  • nu deschide un subiect în categoria greșită, caută județul tău pentru donații;
  • nu duplica anunțurile în mai multe secțiuni, ele pot fi căutate ușor de cei interesați;
  • nu publica date personale (de ex.: numărul de telefon sau adresa exactă), detaliile întâlnirii le puteți stabili prin mesaje private;
  • nu semna anunțurile, fiecare anunț este însoțit automat de profilul tău, iar cei interesați te pot contacta ușor.
În afara donațiilor, cum mă pot implica sau susține dau.gratis?
Participarea și implicarea ta contează! Chiar dacă nu ai nimic de donat și nu poți ajuta acțiunile caritabile în desfășurare, poți fi parte din comunitate! Ajută-ne să creștem și să ajungem la cei care au nevoie de donații, promovând platforma și fiind un membru activ.

Apreciază anunțurile publicate de ceilalți membri apăsând butonul în formă de inimioară, lasă comentarii și distribuie anunțuri în cercurile tale de cunoștințe - nu există restricții referitoare la cine are voie să doneze sau primească bunuri și servicii prin dau.gratis.

joi, 5 noiembrie 2020

REVOLUT: Valentin, IBAN-ul tău în RON este aici!

💙 Este primul mesaj pe care l-am deschis astăzi dimineață și care mi-a înseninat ziua! 💜


De acum îți poți gestiona întreaga viață financiară direct din aplicația Revolut!

Hey Valentin,

Avem vești bune! IBAN-ul tău în RON este acum disponibil în aplicația Revolut. Una dintre cele mai așteptate funcționalități este acum aici, ca tu să te poți bucura de o experiență cu adevărat locală, la standarde globale.

Încasări rapide și sigure, în RON. De acum poți să:

Primești salariul direct în contul tău Revolut ca să îți gestionezi întreaga viață financiară dintr-un singur loc

Să primești bani în RON din orice cont din România

Să îți alimentezi contul prin transfer bancar, simplu și rapid, fără comisioane ascunse


Deschide aplicația Revolut, apasă steagul "🇷🇴" din dreptul contului în RON și descoperă datele contului tău local..

De acum Revolut poate deveni contul tău principal!

Echipa Revolut


Află detalii despre Revolut aici și aici

blacktech.ro

Postări populare

empria.ro