miercuri, 28 octombrie 2020

Google Pay, în curând și în România.



Google Pay (G-Pay) este un serviciu de plăți cu telefonul mobil şi de gestiune a cardurilor bancare pe care Google îl pune la dispoziţie.

G-Pay a fost rezultatul unificării dintre Android Pay şi Google Wallet.

A debutat în 2018 şi îţi permite să faci plăti cu telefonul, ceasul său brăţări inteligente via NFC.

Concret, acum poţi să îl iei direct din Google Play Store.

Primele bănci din Romania care vor folosi G-Pay vor fi:
  • Banca Transilvania
  • Unicredit
  • ING
cu beneficii faine si pentru utilizatorii Revolut.

Oferă:
  • plăti online,
  • plăți NFC,
  • stocarea de carduri virtuale într-un portofel digital
Are şi funcţionalitate Autofill.

Permite şi autentificarea pe bază de amprentă, cod, deblocare facială.

Cardurile pot fi adăugate făcându-le o fotografie sau introducând manual datele lor.

Data lansării în România: 17 Nov. 2020

joi, 22 octombrie 2020

Un dispozitiv cu lipici, la indemana tuturor.

Ez Stick (Easy Stick) este un accesoriu de telefon care te ajută să-ți lipeşti telefonul de aproape orice: fereastră, monitor, oglindă, bordul mașinii sau orice altă suprafaţă din plastic, metal, faianţă sau lemn.

Ez Stick te poate ajuta să:
- fixezi telefonul în timpul unui apel video sau când fotografiezi;
- filmezi mai uşor story-uri şi video-uri;
- aşezi telefonul într-o poziţie optimă atunci când te uiţi la video-uri (îl poţi folosi ca suport);
- etc.

Vine în patru variante de design din care poți alege.






Datorită materialului din care este făcut, se lipeşte şi dezlipeşte de sute de ori. Când începe să îşi piardă din aderenta, îl poţi spăla cu apă şi va reveni la starea iniţială.

Și cu cât investești în mai multe Easy Sticks, cu atât prețul va scădea 😏

Află prețul Daciei Spring Electric din Ungaria.

Primul model electric al Dacia, despre care compania a dat pe larg detalii săptămâna trecută, costă 17.800 de euro în Ungaria, înainte de aplicarea subvențiilor.

Este prima țară în care se comunică un preț pentru mașina care va ajunge la companiile de ride-sharing în primăvara lui 2021 și la clienții persoane fizice în toamnă.

Așadar, în Ungaria, Dacia Spring costă echivalentul în forinți a 17.800 euro, iar subvențiile sunt de 6.800 euro, astfel că prețul final este 11.000 euro.



La acest preț de 17.800 euro, Dacia Spring costă cu aproximativ 2.000 de euro mai puțin decât Skoda Citigo IV și cu peste 3.000 de euro mai puțin decât Renault Twingo ZE.

Mașina are 995 kg greutate, iar din total, bateria cântărește 280 kg.

Date tehnice
Dimensiuni
Lungime : 3 734 mm
Lățime : 1 622 mm (1 770 mm cu oglinzile retrovizoare)
Înălțime : 1 516 mm
Ampatament : 2 423 mm
Gardă la sol gol : 150 mm

Motor
Motor electric 33 kW (44 CP)
Baterie : 26,8 kWh
Încărcare : AC până la 6,6 kW / DC până la 30 kW (opțional)
Autonomie : 225 km WLTP / 295 km WLTP City
Viteză maximă : 125 km/h

Sursa: HotNews.ro

joi, 15 octombrie 2020

Institutul Cantacuzino relansează pe piață celebrul medicament Polidin.


Cel mai cunoscut medicament din România, Polidinul, ar putea fi achiziționat din farmacii în perioada următoare.

Specialiștii Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico- Militară „Cantacuzino” se pregătesc să-l relanseze pe piață.

Invitat în emisiunea „Medika Special” moderată de Dana Chera, col. dr. Florin Oancea, directorul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a vorbit în exclusivitate la Medika TV despre relansarea pe piață a binecunoscutului medicament Polidin.

Specialiștii instituției au în intenție să-l producă din nou, după aproximativ 9 ani de când a fost retras de pe piață. Totuși, noul Polidin ar putea fi comercializat sub altă formă decât cea injectabilă.

„Începem să ne mișcăm, poate nu vom intra pe piață cu medicamente sau cu vaccin în următoarele luni, 1 an, însă pentru imunomodulatori, să reușim să scoatem Polidinul, fie el sub formă injectabilă, deși noi ne propunem să-l scoatem sub formă de capsule sau sub formă de comprimate orodispersabile, masticabile, vom vedea sub ce formă. Asta putem să facem în momentul de față”, a explicat col. dr. Florin Oancea, directorul Institutului „Cantacuzino”.

Ce este Polidinul?
Polidinul este un imunomodulator inventat de Institutul Cantacuzino în anul 1966, care a fost scos de pe piață în anul 2012.

Este un preparat polibacterian, în compoziția căruia intră 13 specii de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative, inactivate termic. Preparatul farmaceutic era destinat administrării injectabile și funcționa ca un vaccin.

Polidinul se administra în principal în scop profilactic, pentru stimularea rezistenței organismului în fața infecțiilor nespecifice.

Era folosit însă și ca adjuvant în infecții ale căilor respiratorii, uro-genitale și altele, dar și în gripă sau chiar în cazul arsurilor.

Părintele Polidinului este considerat cercetătoarea Sylvia Hoișie, care și-ar fi injectat serul de mai multe ori, în timpul testelor, pentru a-i putea observa eficacitatea.

luni, 5 octombrie 2020

Multi-banking cu BT in aplicatia NEO, premiera in RO.

Conturile deschise la banci si fintech-uri pot fi consultate dintr-o singura aplicatie.



Banca Transilvania lanseaza in aplicatia NEO o facilitate de multi-banking, NEO Control, prin care clientii pot consulta detalii despre conturile personale deschise la fintech-uri sau banci cu activitate in Romania, cum ar fi Revolut, ING, BCR si Unicredit.

BT foloseste oportunitatile date de Open Banking care, prin integrarea de actori noi in propriul ecosistem IT, permite lansarea de produse si servicii noi.

Prin NEO Control, Banca Transilvania marcheaza o premiera in Romania, fiind un serviciu de multi-banking, bazat pe interconectare prin folosirea platformei de Open Banking BT.

“Oamenii au nevoie de sevicii rapide, personalizate, accesibile, mai putin formale si mai ieftine, iar facilitatea NEO Control este unul dintre acestea. Open Banking a deschis calea spre un nou mod de a face banking, bazat pe interconectare si acest lucru ni se potriveste foarte bine: din 2018, de cand avem platforma, ne place sa experimentam, sa fim pionieri. Colaboram cu fintech-uri si combinam agilitatea lor cu know-how-ul si baza mare de clienti BT” – declara Mariana Chindris, Director Executiv - Chief Technology Officer, Banca Transilvania.

NEO este noua platforma de Mobile Banking si Internet Banking a Bancii Transilvania, in cadrul careia lanseaza constant facilitati.

Prin optiunile oferite, este comparabila cu aplicatiile fintech si este potrivita celor care sunt pasionati de nou, early adopters.

Convenienta prin NEO Control
Clientii pot adauga in NEO conturile deschise la alte banci sau fintech-uri cu activitate in Romania.

Primele care pot fi integrate sunt BCR, ING, UniCredit si Revolut, iar numarul lor va creste in perioada urmatoare.

Prin NEO Control clientii BT pot vedea informatii despre conturi si tranzactii.

Facilitatea NEO Control a fost dezvoltata de Banca Transilvania impreuna cu FINQware, fintech romanesc care ofera solutia de agregare a datelor.

Lansarea vine dupa ce lunile trecute Banca Transilvania a anuntat alte doua facilitati:
  • NEOcont pentru persoane fizice
  • NEOcont pentru antreprenori
prin care cei care doresc sa lucreze cu Banca Transilvania pot deschide cont 100% online, fara niciun drum la banca.

Pentru cei care isi doresc NEO, primul pas care trebuie facut este accesarea site-ului NEO/sectiunea Vreau NEO.

blacktech.ro

Postări populare

empria.ro