marți, 30 iunie 2020

Auto inlocuit pentru persoana pagubita in caz de accident.

Daca cineva ti-a lovit masina in Romania si ai nevoie de o masina de inlocuire, fara costuri, atunci da un clic pe aceasta pagina.

Reprezentantii firmei te vor contacta via telefon/mail imediat pentru a-ti solicita date edificatoare in acest sens.

Despre masina de inlocuit 
Odata cu modificarea legii RCA in Decembrie 2016, partea pagubita intr-un accident auto beneficiaza de masina de inlocuire pe perioada cat masina sa se afla in service pentru reparatii. Masina la schimb va fi similara cu masina detinuta (implicata in accident) si se acorda in momentul in care masina avariata a intrat in service.

Cum obtii masina de inlocuire?
1. Deschide dosarul de dauna
Este nevoie de constatarea amiabila completata de ambele parti sau de documentele emise de catre Politie daca in accident au fost implicate mai mult de doua masini.

2. Obtine documentele justificative
In urma deschiderii dosarului de dauna vei primi o nota de constatare cu care vei merge in service pentru obtinerea devizului de reparatie.

3. Calcularea numarului de zile
Pe baza devizului de reparatie se calculeaza numarul de zile de care beneficiezi pentru masina de inlocuire. Pentru fiecare patru ore de manopera se va asigura o zi de inchiriere.

4. Obtinerea confirmarii de la asigurator 
Dupa obtinerea acestor documente si obtinerea confirmarii de la asigurator, poti contacta compania de inchirieri auto pentru a prelua autovehiculul de inlocuire in momentul in care masina intra in service.

Important de retinut
Clientii beneficiaza facil, rapid si fara costuri de acest serviciu, oriunde in tara.

Despre Autonom
Este cea mai mare firma de inchirieri masini din Romania, cu un parc auto de peste 9.000 de autoturisme noi si acoperire nationala, avand 43 de puncte de lucru, in 34 de orase ale Romaniei: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea.

Autonom isi ofera serviciile de inchirieri auto si in principalele aeroporturi: "Henri Coanda” din Otopeni, Bucuresti, si cele din Arad, Bacau, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara.

Misiunea Autonom este de a oferi servicii ireprosabile de inchirieri masini, la preturi oneste.

sâmbătă, 27 iunie 2020

Webcam Romania - Camere Live din Romania.

Echipa Webcam Romania a inițiat acest proiect din dorința de a promova România prin imagini live din toate colțurile țării.



Dacă doriți să vedeți imagini de la munte, de la mare, din diferite orașe ale țării, sau imagini ale unor obiective turistice, le puteți găsi pe acest portal.

Puteti vedea dacă este soare sau dacă plouă, dacă este suficientă zăpadă pe o pârtie, sau dacă traficul este accesibil pe un tronson de drum.



Webcam România este un proiect ambițios, care va crește în permanență, pentru a vă aduce în același loc cât mai multe "ferestre" către România.

Webcam Romania, fereastra ta spre Romania


IMPORTANT

Oricine poate adauga camera din proximitatea sa AICI.

Harta tuturor camerelor din Romania poate fi vizualizata AICI.

luni, 22 iunie 2020

Școala de Vară Twinkle Star s-a mutat online.

Școala de Vară Twinkle Star este un proiect educațional dezvoltat și perfecționat 11 ani de către Twinkle Star Exam Centre, desemnat recent “Cel mai Bun Centru de Pregătire Cambridge Step-by-Step din România” și “Gold Preparation Centre” de către Departamentul Cambridge Assessment English din cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie.

Din cauza pandemiei, cursurile oferite de Twinkle Star se desfășoară acum online, în timp real (live).

Cursurile sunt concepute astfel încât învățarea și consolidarea cunoștințelor de engleză și germană se fac prin metode distractive, relaxante, potrivite vacanței.

Profesorii experimentați ai Școlii de Vară pun accentul pe jocuri, interactivitate, dezvoltare personală, creativitate, creșterea stimei de sine a copiilor, folosirea diferitelor tipuri de artă, dialog și feedback constructiv si metoda “blended learning” care ofera mai multă autonomie copiilor.

Atmosfera de învățare este sigură, relaxată, entuziastă, iar activitățile sunt adaptate nevoilor vârstei fiecărei grupe de cursanți:
☑ Engleză: Tiny Stars (4 – 6 ani), Little Stars (6 – 8 ani), Let’s Play (9 – 11 ani), Young Stars (12 – 14 ani), Essential English (11 – 16 ani) și Shine! (14 – 18 ani).
☑ Germană: Pentru începători (11 – 14 ani), Germană nivel A1 (11 – 16 ani) și Germană nivel A2 (11 – 18 ani).

În Săptămâna #connect (22 - 26 iunie), vă invit să participați la o lecție live gratuită pentru a afla cum arată sesiunile online de engleză și germană. Tot ceea ce este necesar să faci este să completezi un formular, alegând sesiunea potrivită vârstei copilului și programului dumneavoastră. Totul pentru a vă convinge că orele sunt interactive, distractive și educative, fiind 40 de minute activități pentru copii, apoi 20 de minute pentru părinți.

Cele 2 ore petrecute zilnic în fața calculatorului devin o modalitate sigură de învățare, pregătire și monitorizare a progresului. Modulele se desfășoară pe durata a 2 săptămâni, cu maxim 15 cursanți, pentru a putea oferi atenția cuvenită fiecărui cursant.

Înscrierea la lecția demo se realizează prin completarea unui formular, dând clic pe poza de mai jos.

twinklestar.ro

Din momentul lansării proiectului estival, aproximativ 300 de copii și adolescenți s-au înscris deja la unul dintre nivelurile adecvate vârstei lor. În cazul unor sesiuni de cursuri, locurile sunt ocupate aproape integral.

Toate detaliile despre ceea ce oferă fiecare curs si înscrierea la Școala de Vară se realizează AICI.

În această perioadă, cei care doresc să se înscrie la Scoala de Vara Twinkle Star beneficiază de promoția Last Call, la plata până pe 30 iunie cursanții beneficiază de reduceri între 6,5% și 20%, funcție de tipul de curs ales.

În plus, tuturor celor care vor să participe la cursurile Twinkle Star Exam Centre care vor începe din toamnă li se oferă o reducere suplimentară de 15% la plata anticipată până marți, 30 iunie 2020.

Despre Twinkle Star

Este cel mai mare centru de pregătire pentru Examene Cambridge din România, cu peste 5.000 de cursanți în Iași, Botoșani și Piatra Neamț, iar prin cursurile online sunt acum la dispoziția cursanților din toată țara.

Centrul are o experiență de 11 ani în pregătirea candidaților, fiind acreditat “Cel mai bun centru de pregătire Cambridge Step-by-Step din România” și “Gold Preparation Centre” de către Cambridge Assessment English ‒ departamentul de examene din cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie.

Pe lângă cursurile de pregătire, centrul Twinkle Star este unul dintre cele 9 centre din România autorizate să susțină și examene Cambridge.

De asemenea, este primul și singurul centru acreditat pentru formarea profesorilor de limbă engleză care doresc să obțină CELT-P și CELT-S (Certificate in English Language Teaching Primary & Secondary).

sâmbătă, 20 iunie 2020

Cum obtii bani de bona pentru copiii tai ..


Recent a intrat in vigoare legea ce permite parintilor sa ceara de la primarie bani de bona pentru copiii mici care n-au implinit inca 6 ani, daca acestia nu se duc nici la cresa, nici la gradinita.


Primul pas este de a afla daca primaria va da bani.

Inainte de orice, respectivii parinti, in baza Legii 35/2020, trebuie sa ia legatura cu reprezentantii primariei din localitate.

De ce?

Intrucat acordarea ajutorului este decisa la nivel local.

Primaria aloca bani la bugetul local pentru ajutorul de bona si tot ea stabileste metodologia locala pentru aplicarea legii.

Insa daca NU se aloca si fonduri la bugetul localitatii, parintii NU pot cere ajutorul de bona.


Documentatia de care ai nevoie

Ajutorul pentru plata bonei se acordă, potrivit Legii 35/2020, în baza unei documentații depuse la primărie, care constă în:

- o cerere pentru acordarea ajutorului;

- o copie a documentului de identitate al părintelui care cere ajutorul;

- o copie a certificatului de naștere al copilului/copiilor pentru care se cere ajutorul;

- copia documentului prin care se atestă calitatea de reprezentat legal al copilului/copiilor (dacă e cazul);

- adeverințe privind veniturile nete realizate în ultimele șase luni de membrii familiei, eliberate de angajator ori de Fisc;

sau:

- în cazul persoanelor care desfășoară activități independente, obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, declarația fiscală prevăzută de lege (declarația unică pentru persoanele fizice);

- în cazul șomerilor, documentele de la agenția teritorială de ocupare a forței de muncă din care reiese calitatea de șomer și faptul că n-au refuzat locuri de muncă;

- copia documentului în baza căruia se desfășoară activitatea de bonă (contractul individual de muncă al bonei, ce este încheiat cu firma care a angajat-o să presteze serviciile, sau documentul din care reiese că bona lucrează ca persoană fizică autorizată).
Documentația se depune la serviciul public de asistență socială al primăriei. Acesta verifică dacă părintele îndeplinește condițiile legale pentru acordarea ajutorului de bonă, iar dreptul la bani se aprobă prin dispoziție a primarului în cel mult 60 de zile de la depunerea documentației.

Dispoziția se comunică în zece zile lucrătoare de la emitere, iar banii se acordă începând cu luna următoare depunerii cererii, însă nu înainte ca bona să înceapă efectiv munca. Banii sunt plătiți fie prin mandat poștal, fie într-un cont bancar, după cum preferă părintele.

Ulterior, părintele trebuie să depună, din șase în șase luni, o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că este eligibil în continuare pentru a primi banii de bonă. Totodată, dacă apar schimbări la situația în care se află familia, acestea trebuie anunțate primăriei în cel mult zece zile.


Cine poate cere ajutorul

Ajutorul lunar se acordă dacă venitul lunar net pe membru de familie este de cel mult 3.500 de lei (banii care ajung efectiv în mâinile părinților, fără să intre la socoteală taxele pentru venituri). Pentru a calcula venitul lunar net, se ia în calcul media venturilor nete din ultimele șase luni. Ajutorul efectiv este între 250 și 710 lei, în funcție de veniturile familiei.

Ajutorul se acordă persoanelor care au domiciliul în România, dacă sunt angajate cu contract de muncă, dacă obțin venituri independente sau dacă sunt șomere (indiferent dacă primesc sau nu ajutorul de șomaj).


Există anumite situații ce nu permit acordarea banilor de bonă.

Părinții nu pot cere banii dacă au refuzat un loc la creșă/grădiniță, dacă și-au retras copilul de la creșă/grădiniță sau dacă au restanțe la plata impozitelor pe clădire, teren, mașină.


Sursa: AVOCATNET

marți, 16 iunie 2020

Tehnologia PHYSABLOCK @ Gerovital H3 Derma + Sun ..

Farmec revine cu un anunț fain pentru sezonul estival: 
dermatocosmeticele solare Gerovital H3 Derma + Sun dezvoltă tehnologia PHYSABLOCK!

Soluții farmaceutice pentru protecție solară avansată
• COMPLEX INOVATOR de filtre solare și principii active
• PROTECȚIE AVANSATĂ împotriva radiațiilor UVA, UVB, VL, IR
• ACȚIUNE EFICIENTĂ împotriva fotoîmbătrânirii
• SUSȚINERE ACTIVĂ a fibrelor de elastină și colagen
• TESTAT DERMATOLOGIC pentru piele sensibilă

Tehnologia PHYSABLOCK reprezintă un complex inovator de filtre solare și principii active, ce asigură protecție avansată împotriva radiațiilor UVA, UVB, VL, IR.

UVA – radiații ultraviolete de tip A
UVB- radiații ultraviolete de tip B
VL- lumina vizibilă de energie înaltă (lumina albastră)
IR- lumina infraroșie

Aceasta stimulează eficient mecanismele naturale de apărare ale pielii împotriva efectelor distructive declanșate de radiațiile solare, reduce semnificativ cantitatea de radiații care ajung în piele și modulează răspunsul imunologic și inflamator al pielii, protejând-o împotriva fotoîmbătrânirii și degradării fibrelor de colagen şi elastină.


Ingredientul principal al tehnologiei PHYSABLOCK este Physavie®, un activ vegetal extras din planta de origine tropicală Physalis angulata, cu proprietăți importante de protecție a pielii expuse la soare.

Produsele Gerovital H3 Derma+ Sun se adresează atât copiilor, cât și adulților, având formulări ușoare cu o toleranță cutanată foarte bună, fără ingrediente sensibilizante, testate sub control dermatologic pe persoanele cu piele sensibilă.

PENTRU CORP
Lapte Protecție Solară cu SPF 30 sau SPF 50
✓ Protejează împotriva fotoîmbătrânirii
✓ Textură ușoară, non-grasă
✓ Rezistent la apă

PENTRU TEN
Cremă pentru Față SPF 50 cu Tentă Aurie sau Tentă Naturală
✓ Previne apariția petelorși a ridurilor.
✓ Nuanțare cu pigmenți de origine naturală.
✓ Textură lejeră, hidratantă
✓ Fără parfum sau alcool

ÎNGRIJIRE DUPĂ PLAJĂ
Loțiune Calmantă după Plajă
✓ Formulare ușoară, răcoritoare.
✓ Calmează și regenerează pielea înroșită, supraexpusă la soare.
✓ Diminuează riscul de inflamare a pielii expuse la soare

Gel Reparator după Plajă
✓ Descongestionează.
✓ Potrivit pentru față și corp.
✓ Calmează arsurile și repară iritațiile pielii expuse la soare

PENTRU COPII
Cremă Protecție Solară pentru Copii SPF 50
✓ Pentru copii și bebeluși peste 6 luni
✓ Conține: Unt de Cacao, Ulei natural Ecocertificat Inca Omega și Vitamina E
✓ Formulă emolientă, fără parfum sau alcool
✓ Rezistent la apă

Primești 25% reducere în coș la toate produsele din noua gamă, atunci când cumperi minim 2.

vineri, 12 iunie 2020

Programul „Casa eficientă energetic”: 15.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a unei case.

Românii care dețin case vor putea beneficia de o primă energetică de cel mult 70.000 de lei (15.000 de euro), pentru a investi în eficientizarea energetică a locuinței respective, prin Programul Casa Eficientă Energetic.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat, marți, 12 mai, în dezbatere publică proiectul de Ordin de Ministru pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate creșterii eficienței energetice în locuințe unifamiliale, pentru persoane fizice.

"Cei care aplică la programul Casa Eficientă Energetic pot opta pentru sisteme de termoizolație, centrale în condensatie, eficiente energetic, ferestre izolante, panouri solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi și alte echipamente care îmbunătățesc eficiența energetică a casei. Țintim reducerea pierderilor de energie din casele oamenilor de la 40% până la peste 60%, în funcție de nivelul finanțării. Aceasta ar înseamna o scădere automată a facturilor locuințelor în care vor avea loc aceste investiții. Gândiți-vă că o casă care nu e bine izolată poate avea pierderi de până la 30% doar prin pereții exteriori. La acestea se adaugă și pierderi de până la 25% prin geamuri și până la 25% prin acoperiș”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, citat de News.ro.

Potrivit proiectului de act normativ, scopul programului constă în creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin diminuarea consumului de energie și utilizarea surselor regenerabile în locuințe unifamiliale existente, situate într-un imobil-construcție având regim de înălțime maximum P+2E.

Conform documentelor publicate pe site-ul Ministerului Mediului, nu se acordă finanțare imobilelor aflate în construcție, iar echipamentele achiziționate în cadrul proiectului trebuie să fie noi.

De asemenea, finanțarea nerambursabilă este acordată pentru creșterea cu cel puțin a unei clase energetice față de nivelul prezentat în cererea de finanțare.

CHELTUIELI ELIGIBILE
În cadrul programului Casa Eficientă Energetic sunt eligibile următoarele cheltuieli:
a) cheltuielile cu lucrările de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii privind:
· înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, cu tâmplărie termoizolantă;
· izolarea termică a elementelor de construcție exterioare opace (pereți exteriori, terase, învelitoarea șarpantei și alte elemente similare);
· izolarea termică a planșeului peste sol și/sau peste ultimul nivel al clădirii;
b) cheltuielile cu lucrările de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de încălzire și de preparare și utilizare a apei calde de consum:
· cazane cu condensare; pompe de căldură, cu excepția aparatelor de tip aer-aer (aparate de aer condiționat);
· panouri solare termice;
· izolarea termică a conductelor de distribuție și a unităților de acumulare;
· dotarea cu dispozitive de reglare pentru încalzirea și preparea apei calde de consum;
· înlocuirea, reablitarea componentelor instalației interioare (corpuri de încălzire, conducte, robinete, boilere, schimbătoare de căldură și alte elemente similare din componența instalației de încălzire și preparare a apei calde de consum);
c) cheltuielile pentru achiziționarea și montarea de sisteme de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii (eficiența minimă de recuperare a căldurii 75%);
d) cheltuielile cu lucrările de reabilitare/modernizare a sistemului de iluminat aferent clădirii; acestea pot consta în:
· înlocuirea corpurilor și/sau surselor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri/surse cu tehnologie LED;
· utilizarea senzorilor de mișcare/prezență, acolo unde aceștia se impun pentru economia de energie (poduri, mansarde, debarale) și dispozitive pentru reglarea nivelului de iluminat;
· programatoare orare pentru comanda instalațiilor de încălzire și răcire;
e) cheltuielile aferente implementării de elemente de tâmplărie cu vitraj cu control solar sau sisteme de umbrire exterioară (obloane, jaluzele etc.) cu reglare manuală sau cu reglare automată inteligentă;
f) cheltuieli aferente altor intervenții ocazionate de implementarea măsurilor menționate la lit. a)-e):
· creșterea etanșeității la aer a anvelopei clădirii și la montarea tâmplăriei termoizolante;
· asigurarea continuității stratului etanș la nivelul îmbinărilor sau străpungerilor în anvelopa clădirii;
· repararea acoperișului tip terasă/șarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, respectiv a sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă;
· demontarea instalațiilor și a echipamentelor montate aparent pe fațadele/terasa clădirii, precum și montarea/remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenție;
· refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție;
· repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii;
g) manopera și profitul, inclusiv TVA aferentă:
h) cheltuielile pentru elaborarea certificatului de performanță energetică și efectuarea auditului energetic înainte de intervenție, elaborarea certificatului de performanță energetică și elaborarea raportului de implementare după intervenție; Autoritatea decontează pentru toate aceste cheltuieli până la 1.500 lei.
Cheltuielile indirecte și TVA aferentă acestora, cheltuielile pentru activitățile realizate în regie proprie, precum și toate cheltuielile care nu se regăsesc mai sus nu sunt eligibile.

Sunt considerate cheltuieli eligibile doar cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanțare, cu excepția cheltuielilor cu obținerea certificatului de performanță energetică și cu auditul energetic, efectuate înainte de intervenție.

CINE POATE BENEFICIA DE FINANȚARE
Pentru a primi finanțare prin acest program, persoanele fizice interesate trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:
a) este persoană fizică cu domiciliul în România;
b) este proprietar/coproprietar al imobilului - construcție pentru care solicită finanțare, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară; în cazul în care sistemul de producere a energiei regenerabile se amplasează pe una dintre anexele care deservesc imobilul construcție, solicitantul este proprietar/coproprietar al acesteia, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară; în situația în care sistemul se amplasează pe teren, solicitantul trebuie să fie proprietar/coproprietar/să dețină un drept de folosință asupra imobilului-teren, astfel cum rezultă din extrasul de carte funciară;
c) are acordul tuturor coproprietarilor cu privire la implementarea proiectului, astfel cum rezultă din cererea de finanțare, în situația în care imobilul pe care se implementează proiectul este deținut în coproprietate;
d) imobilul pe care se implementează proiectul nu este afectat de sarcini în favoarea unei persoane juridice sau a unei entități care desfășoară activități economice, cu excepția cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară; nu face obiectul unui litigiu în curs de soluționare la instanțele judecătorești, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun sau al unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;
e) solicitantul și coproprietarii pot depune o singură cerere de finanțare în cadrul programului pentru un imobil identificat cu număr cadastral; în cazul în care există mai mulți coproprietari asupra imobilului pentru care se solicită finanțare, cererea de finanțare va fi depusă doar de către unul dintre aceștia;
f) nu are obligații restante la bugetul de stat și la bugetul local, conform legislației naționale în vigoare, la momentul depunerii dosarului de finanțare;
g) își dă acordul cu privire la prelucrarea de către Autoritate a tuturor datelor și informațiilor furnizate, precum și cu privire la transmiterea acestora către terțe instituții sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligațiilor și clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situații și statistici;
h) nu a fost condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă.
(2) Nu este eligibil solicitantul care deține în proprietate un imobil format din teren cu una sau mai multe construcții, dintre care unele părți sunt comune, iar restul sunt proprietăți individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă și câte o carte funciară individuală.

Bugetul programului Casa Eficientă Energetic este de 100 de milioane de euro și poate acoperi necesarul pentru 9.000 de case din România.

Finanțarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament și bugetare prevăzute cu această destinație prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii.
blacktech.ro

Postări populare

empria.ro